Llista de castellanismes no normatius

El català acostuma a estar esquitxat de castellanismes no normatius, sobretot a les zones més urbanes. Us deixo una llista molt completa d'aquestes castellanades i de paraules que poden generar dubtes a l'hora de dir-les en català. Totes venen acompanyades d'imatges il·lustrades que es poden descarregar amb bona qualitat.

La llista no és hiperpurista, per tant, són castellanismes que malmeten la llengua de forma innecessària i que farem bé d'evitar.

Identifica els castellanismes no normatius que fas servir i utilitza l'alternativa catalana. Fes-ho a poc a poc, sense atabalar-te, però tampoc te'n descuidis. Sigues constant i que no et faci vergonya 😉💪🏼❤️


En aquesta llista, a vegades hi trobaràs la paraula que s'ha de bandejar en castellà o en la seva forma adaptada al català. En tots dos casos, cal que t'acostumis a fer servir l'equivalent català natural. 

❗La varietat del català és enorme. A la llista hi apareixen com a alternatives a castellanades els mots més estàndard, però potser a la teva variant dialectal o zona hi ha una altra manera de dir-ho que és totalment bona. 
❗Si vols trobar el teu estil de parla catalana, llegeix això.
❗Si trobes en aquesta llista alguna errada, contacta amb mi.

❗Pots descarregar totes les imatges que apareixen en aquesta llista en bona qualitat 

Entra aquí: Fitxes de castellanades


EXTRA 

Entra a EL GAT SABERUT, història i curiositats a dojo!Podràs accedir a la imatge de cada castellanada si entres al seu enllaç.
⬇️⬇️⬇️


PARLA CATALANA

LES ENTRADES MÉS POPULARS DE LA DARRERA SETMANA

Bona Nit

abans / avanç / avenç

Adjectius del caràcter humà

Bon Dia

Acudits en català