Què trobaràs en aquest web?

Parla Catalana és un web de consulta, de reforç, el qual no requereix d'un nivell alt de català per a treure'n profit, i inclús és molt útil per a principiants. Si fa temps que parles català o si fa poc i n'estàs aprenent, aquest web et serà una eina imprescindible. 

La idea és aportar qualitat i gràcia a la nostra parla. No es tracta de parlar un català 100% genuí, cosa que en cap llengua moderna s'aconsegueix, sinó d'actuar en un ample marge de millora. Ens hi posem?

En Parla Catalana trobaràs locucions i frases fetes molt característiques i fàcils d'usar. També hi trobaràs refranys i alternatives a castellanismes. A més, tindràs accés a un complet vocabulari, una sèrie de dubtes i un recull d'acudits i frases boniques, tot en català, per compartir amb tothom. Tampoc faltarà una gramàtica bàsica molt amena i fàcil d'entendre. Usa i comparteix tot allò que t'agradi.

Fes servir el cercador per trobar allò que t'interessa. També pots buscar dites o refranys en castellà per trobar-ne l'equivalent català. De vegades amb una o dues paraules claus ja n'hi haurà prou, però d'altres serà millor posar-hi la frase sencera. Si hi ha algun accent gràfic, respecta'l per garantir-ne una millor recerca.

La clau de l'èxit de tot plegat és que practiquis. Aprèn una locució o frase feta i fes-la servir al llarg del dia. Identifica un castellanisme que acostumes a dir i utilitza l'alternativa catalana. Que no et faci vergonya fer-la servir encara que al teu voltant hi hagi qui utilitzi el castellanisme que vols evitar. Qui estarà parlant bé seràs tu. No rectifiquis a ningú que no ho demani, tan sols persevera de valent en polir la teva llengua i deixa a més d'un amb un pam de boca. T'adonaràs que cada cop et serà més fàcil parlar un català menys castellanitzat i que a més et sortirà natural i fluid. Et sentiràs enfilat. En aquell precís moment, la teva manera de comunicar-te s'haurà enriquit tant, que ja no voldràs tornar enrere. Vols començar ara, oi? 

Al menú lateral tens les principals seccions d'aquest web, des de les quals podràs accedir fàcilment a cadascuna de les seves entrades. Les pots compartir mitjançant WhatsApp o qualsevol xarxa social. L'ús de la informació i de les imatges és totalment lliure i de franc.

Gràcies pel teu interès! La llengua és cultura i reflecteix com som. Amb ella expliquem els nostres sentiments, preocupacions, fem humor, etc. Cuidem-la i gaudim-la!

PARLA CATALANA