Què trobaràs en aquest web?

Parla Catalana és un web de consulta i de reforç. No és necessari tenir un nivell alt de català per treure'n profit, i fins i tot és molt útil per a principiants. Si fa temps que parles català o si fa poc i n'estàs aprenent, aquest web serà una eina imprescindible per a tu 😌😎

La idea és aportar qualitat i gràcia a la nostra parla. No es tracta de parlar un català 100% genuí, cosa que en cap llengua moderna s'aconsegueix, sinó d'actuar en un ample marge de millora. Ens hi posem? 🤗



Al menú situat a l'esquerra de la pàgina principal hi ha tot el contingut del web. 

Hi trobaràs locucions i frases fetes molt característiques i fàcils d'usar. També hi trobaràs refranys i alternatives a castellanismes no normatius (les tan famoses i, normalment, lletges castellanades). A més, hi tindràs accés a un complet vocabulari, una sèrie de dubtes i un recull d'acudits i frases boniques il·lustrades, tot en català, per compartir amb tothom. Tampoc faltarà una gramàtica bàsica molt amena i fàcil d'entendre. Usa i comparteix tot allò que t'agradi.

Els reculls de locucions, frases fetes i refranys, no tenen com a propòsit aplegar totes les maneres de dir de totes les variants del català, sinó més aviat les més comunes i productives. Per això, no busquen recuperar expressions o dites antigues, en desús o molt restringides a un petit espai geogràfic. D'aquesta manera, aquestes llistes amb exemples i informació extra són una ajuda pràctica i eficaç per al parlant, perquè pot aprendre ràpidament a no recórrer al castellà com a solució. 

La clau de l'èxit de tot plegat és que practiquis. Aprèn una locució o frase feta i fes-la servir al llarg del dia. Identifica una castellanada que acostumes a dir i utilitza l'alternativa en català. Que no et faci vergonya fer-la servir encara que al teu voltant hi hagi persones que utilitzin la castellanada que vols evitar. Qui estarà parlant bé seràs tu. No rectifiquis ningú que no ho demani, tan sols persevera de valent en polir la teva llengua i deixa més d'un amb un pam de boca. Sigues referent per als altres! 

Si ho fas així, t'adonaràs que cada cop et serà més fàcil parlar un català menys castellanitzat. Et sentiràs enfilat! En aquell precís moment, la teva manera de comunicar-te s'haurà enriquit tant que ja no voldràs tornar enrere. Vols començar ara, oi?🤩👍🏻

Tot el contingut el pots compartir mitjançant WhatsApp o qualsevol xarxa social. Si no cito la font, l'ús de la informació i de les imatges és totalment lliure i de franc, tot i que em faria molt feliç que parlessis de Parla Catalana a la teva família, als teus amics, a la feina, a les teves xarxes, etc.

Escriu allò que t'interessi al cercador. Fes servir simplement una o diverses paraules claus, però respecta els accents gràfics. Pel que fa a les locucions, frases fetes i refranys més comuns, pots fer la recerca també en castellà i et sortirà l'equivalent en català.  

Gràcies pel teu interès! La llengua és cultura i reflecteix com som. Amb ella expliquem els nostres sentiments, preocupacions, fem humor, etc.

Cuidem-la i gaudim-la!🥰

❗Si trobes en aquest web alguna errada, contacta amb mi.


EXTRA 

Entra a EL GAT SABERUT, història i curiositats a dojo!



PARLA CATALANA

LES ENTRADES MÉS POPULARS DE LA DARRERA SETMANA

Bona Nit

abans / avanç / avenç

Acudits en català

Bon Dia

oracions coordinades