Com insultem en català?

▶️ En català tenim un reguitzell inacabable d'insults. Tot seguit en veuràs una llista alfabètica dels "suaus" que consten només d'una paraula i més avall hi trobaràs una llista amb expressions o dites insultants. 

🔹apardalat, babau, badoc, bajà, bajoc, bajoca, bàmbol, banastre, bandarra, banyut, benaventurat, beneit, beneitó, beroi, betzol, bleda, borinot, calçasses, capbuit, capsigrany, carallot, curtet, dròpol embambat, esburbat, fava, figaflor, gamarús, llepafils, llondro, malparit, mocós, pallús, panoli, patotxo, pelacanyes, pipioli, ruc, sabatot, sapastre, soc, soca, suro, talòs, tanoca, tòtil, totxo, ximple, ximplet, xitxarel·lo.

🔹baix de sostre, beneit del cabàs, cap de fava, cap de meló, cap de pardals, cap de suro, cap de trons, carbassot, curt de gambals, curt d’enteniment, més alt que un pi i més ruc que un tupí, més curt que les calces d’un capellà, més curt que les mànigues d’una armilla, més curt que una cua de conill, més ruc que fet d’encàrrec, més talòs que la mare que el va parir, no saber quants dits té a la mà, tenir el cap més verd que una carbassa, tenir el cap ple de fum, tenir un cervell de pardal, tros d’ase, tros de suro.

▶️ Si voleu una llista de renecs, la trobareu aquí.

PARLA CATALANA

LES ENTRADES MÉS POPULARS DE LA DARRERA SETMANA

Com es fa l'imperatiu en català?

gairebé / gaire bé

Com ha de ser el meu català?

abans / avanç / avenç

Llista de locucions i frases fetes